kezdőlap / Életmód
 
 

Valószínűleg rengetegen átéltétek már azt az igen meghatározó érzést, amikor meghallod a kedvenc zenéd és érzed, hogy jönni fog valami. Valami, ami elönti az agyad. Egy semmihez sem fogható érzés.

 

A folytonosság jegyében gondolkodva idén is meg lesz tartva a könyvvásár, immáron 26. alkalommal. A vásár mostani jelmondata: ’’Otthon vagy’’.

 

Nyilvánosságra hozták az Artemis-egyezményt, mely a békés űrkutatás egyik fontos alapja lehet.

 

A világon számos különleges, szokatlan vagy épp meghökkentően formabontó épületet találunk. Bolwoningen pedig bizonyosan benne van a top 10-ben.

 

A technológia fejlődésével egyre jobban kinyílik számunkra a világ. Nincs ez másként a csillagászatban sem.

 

Meghökkentő eredmény született az amatőr ligában játszó SG Ripdorf/Molzen II – SV Holdenstedt II mérkőzésen.

 

Tavaly készült felmérés során kiderült, hogy a magyar lakosság harminc százaléka elhízott, ami a dobogó legfelső fokára sorol minket e tekintetben az EU-ban. Világszinten pedig negyedikek vagyunk a ranglistán. De mi köze mindehhez a bélbaktériumoknak?

 

Sokakkal előfordult már, hogy külföldi utazás során anélkül ismerték fel a honfitársaikat, hogy azok akár csak egy szót is szóltak volna. Ez nem pusztán véletlen, ugyanis a beszéden kívül is bocsátunk ki olyan jelzéseket, melyek egy adott csoportra jellemzőek. Ez hívjuk nonverbális akcentusnak.

 

Már online is nézhetünk színházi darabokat az Örkényből

 

1839 január 7-én mutatták be a dagerrotípiát, mely egycsapásra megváltoztatta a világot. Rá másfél évvel 1840 augusztus 29-én elkészítették az első fényképet Magyarországon.

«
1
2
3
4
5
6
»
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap. Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.