kezdőlap / Önkéntesség
 
 

Az Őrségi Nemzeti Park szervezésében önkénteskedésre van lehetőség Szalafőn. Szeptember 12-én, szombaton, sok szeretettel várnak minden kedves résztvevőt, egy kis rét-tisztításra. A kezdeményezés célja, hogy megtisztítsák a Pityerszer körüli réteket.

 

A versenyzők várhatóan több tonna hulladéktól tisztítják meg a folyót

 

Az állatok szinte az idők kezdete óta részi az ember életének. Mindig kicsit másképp. Most nézzük meg, hogy a XXI. sz-i városban élő ember számára miben és hogyan tudnak segíteni.

 

A járvány okán globálisan kialakult helyzet kicsit felnyitotta az emberek szemét. Főleg azzal kapcsolatban, hogy mekkora szüksége van az embereknek egymásra.

 

A vírus elleni védekezés hatékonysága nem csak a hivatalos szervektől függ. Világszerte nagyon megnőtt az igény az önkéntesekre, akik ott segítenek, ahol csak tudnak.

 

A koronavírus világszerte komoly kihívás elé állított mindenkit. Az állami szervek erőt megfeszítve dolgoznak a vírus megállításán és a lakosság támogatásán, most azonban minden segítségre szükség van. De mit is lehet tenni pontosan?

 

Nemrég ért véget az „Ültess fát!” országos akciónk, melynek során közel 1000 fiatal önkéntes munkájának köszönhetően, közel 6000 fát sikerült elültetni, több mázsa makkot, diót és tobozt gyűjteni, valamint több hektárnyi erdőt megtisztítani.

 

Jó, nem egyedül, de akkor is: a Plant for the planet csapatával komoly lépéseket tesznek az ellen, hogy lehetőleg ne fulladjunk meg.

 

Az „Ültess fát!” kampány részeként közel 80 diák vett részt különféle erdészeti munkálatokban és a kőszegi Chernel-kert tanösvényének megtisztításában az Erzsébet Ifjúsági Alap, az Őrségi Nemzeti Park és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. együttműködésében.

 

Közel 100 pécsi diák ültetett facsemetéket a Mecsextrém Parkban az „Ültess fát!” szemléletformáló kampánya részeként az Erzsébet Ifjúsági Alap és a Mecsekerdő Zrt. együttműködésének köszönhetően.

«
1
2
»
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap. Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.