kezdőlap / Életmód / 2024-ben újra ember léphet a Holdra
2024-ben újra ember léphet a Holdra
2020. október 16. péntek 13:12 -

Nyilvánosságra hozták az Artemis-egyezményt, mely a békés űrkutatás egyik fontos alapja lehet.

Újabb löketet adhat az űrkutatásnak a nemrég nyilvánosságra hozott Artemis-egyezmény, melyhez az Egyesült Államokon kívül Ausztrália, Kanada, Japán, Luxemburg, Olaszország, az Egyesült Királyság, és az Egyesült Arab Emirátusok is csatlakozott.

A megállapodás névadója a NASA Artemis-programja, melynek célja, hogy 2024-ben ismét embereket – ezúttal egy nőt és egy férfit – juttassanak a Holdra, és megalapozzák az emberiség tartós jelenlétét az égitesten.

Ennek a hosszú távú kutatási folyamatnak lehet a megalapozója az egyezmény, melynek aláírói vállalták a békés, a nemzetközi jogot betartó feltérképezést, és többek közt arra is törekednek, hogy megóvják az űrörökségi helyszíneket, például az Apollo-missziók landolási területeit.

Jim Bridenstine, a NASA igazgatója szerint ez még csak a kezdet, később újabb megállapodásokat hoznak majd létre, és további partnerek bevonását is tervezik. Az egyezmény elsődleges célja, hogy még a fellángolásuk előtt elfojtsák az esetleges Földön kívüli konfliktusokat.

Forrás: ng.hu

TOVÁBBI Életmód TARTALMAK
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap. Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.