kezdőlap / Suli / Meló / Nyelvvizsgázol? Jogsit szerzel? Tudtad, hogy támogatást kérhetsz?
Nyelvvizsgázol? Jogsit szerzel? Tudtad, hogy támogatást kérhetsz?
2020. február 4. kedd 10:23 -

Így igényelhető vissza a nyelvvizsga és kreszvizsga ára.

2018. jannuár 1-től már nem kell saját zsebből állnotok a sikeres nyelvvizsga árát, 2018. július 1-től pedig már a B kategóriás jogosítványhoz is elérhető hasonló támogatás. Mind a szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeres KRESZ-vizsga díját is visszaigényelheti, aki még nem töltötte be a 20. életévét.

Nézzük először a nyelvvizsgát!

Ha érdekel, hogy hogyan működik a támogatási rendszer, akkor látogass el az alábbi oldalra. Itt nem csak az összes fontos infót találjátok meg összegyűjtve, de chaten is érdeklődhettek, illetve egy kalkulátor is segít megállapítani, hogy jogosultak vagytok-e a visszatérítésre.

A Hasznos infók menüpontban megtudhatjátok, kik vehetik igénybe a támogatást, illetve pontosan hol és hogyan lehet igényelni. A Jogosult vagyok menüpontban egy kalkulátor segíti az infók közötti eligazodást. 

A fentieken kívül tájékoztató videókat is találtok az oldalon, valamint a nyelvvizsgával kapcsolatos híreket. Ha mégis megválaszolatlan kérdésetek maradt, az oldal tetején található keresőt is használhatjátok, illetve a Kapcsolat menüpontban található elérhetőségeken is kérdezhettek. De rendelkezésre áll egy online chat is, ami a jobb alsó sarokban jelenik meg, ha az aloldalra kattintotok - ezen keresztül is feltehetitek a kérdéseiteket.

Infók a KRESZ-tanfolyam és -vizsgadíj visszatérítéséről

2018. július 1-től a B kategóriás jogosítványhoz szükséges közlekedési alapismeretek tanfolyam és a sikeres KRESZ-vizsga díját bárki visszaigényelheti  - mind nyomtatott, mind elektronikus formában -,  aki még nem töltötte be a 20. életévét. Nézzük, mit találsz ezen az aloldalon.

A Jogosult vagyok?/Hasznos infók menüpontra klikkelve minden létező infót megtudhatsz a KRESZ-vizsga és -tanfolyam díjának visszatérítésével kapcsolatban (pl. ki kaphatja, milyen feltételekkel, hogyan lehet igényelni stb.) A GYIK - Gyakran Ismételt Kérdésekre klikkelve olyan kérdéseket találsz, amelyeket az érdeklődők a leggyakrabban feltettek, így ha az előző menüpontban esetleg nem kaptál választ, itt nagy eséllyel megtalálod, amit kerestél. 

Az oldalon online is feltehetsz kérdéseket az Online chat, Kapcsolat funkción keresztül. A Kapcsolat menüpontra kattintva pedig egyéb eléréseket, például telefonszámokat találsz, ahol hívhatod is a telefonos ügyfélszolgálatot további felvilágosításért.

A fentieken kívül található az aloldalon egy letölthető formanyomtatvány is az autósiskolák számára.

TOVÁBBI Suli / Meló TARTALMAK
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap. Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.