kezdőlap / Suli / Meló / A legjobb hazai webfejlesztő képzések, ahol tovább tudsz tanulni
A legjobb hazai webfejlesztő képzések, ahol tovább tudsz tanulni
2020. július 21. kedd 08:20 -

Manapság szinte nincs olyan üzleti terület, ahol ne lenne szükség weboldalra, azaz arra, hogy a cég vagy magánszolgáltató megtalálható legyen online.

Ugyan vannak már vásárolható sablonok és úgynevezett nyílt forráskódú rendszerek, amivel elvileg mindenki képes lehet a saját weboldalának létrehozására; de a tapasztalat azt mutatja, hogy ezekhez szintén kell webfejlesztői tudás, így kevesen választják, hogy egyedül nekivágnak. Jelenleg úgy látszik, hogy a weboldalak készítése a jövőben is egy hasznos, szükséges, ezért jövedelmező munka lesz az arra rátermett programozóknak. Sőt, jó ha tudod, hogy Magyarországon több mint 22 ezer informatikus hiányzik!

Weboldalt sokféleképp lehet létrehozni, de mindenképpen webdesigner és webfejlesztő közös munkájára van szükség hozzá. A webdesigner azért felel, hogy az oldalt grafikailag megtervezze, elkészítse a sablonokat és biztosítsa a felhasználói élményt a látogatóknak, a webfejlesztő feladata pedig maga a programozás, a grafikai tervekből egy működésre kész weboldal lefejlesztése. Ehhez ismernie kell a jelenleg használatos programozási nyelveket, mint például a HTML, CSS, Javascript, PHP, MySQL, illetve meg kell tanulnia kezelni a nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszereket, mint a WordPress vagy a Drupal.

Ha téged is mindig vonzott a programozás, és szeretnél profi lenni a weboldalak készítésében, akkor az a jó hírünk van, hogy Magyarországon több helyen is kitanulhatod ezt a szakmát, hiszen profi képzési központok állnak a rendelkezésedre. Mindegyik képzésre igaz, hogy nulla kezdőtudással is bátran elkezdheted, nem kell előzetes programozási ismeret! Fontos azonban tudnod, hogy bár a tanfolyamok magyar nyelven zajlanak, középfokú angol nyelvtudás általában szükséges (mint szinte mindenhez az IT iparágon belül).

Ebben a cikkben összegyűjtöttük néhány cég webfejlesztő képzési ajánlatát. A cégeket ABC-sorrendben tüntettük fel.

IT ACADEMY

Az IT Academy-t a 29 éves Soter-Line Képzési Központ működteti. Ők jó kapcsolatrendszerükkel tudnak segíteni az elhelyezkedésben is a tanfolyam után.

CODEBERRY

A Codeberry egy alapozó és egy gyakorló tanfolyamot kínál. Az elmélet elsajátítása után tudsz jelentkezni a gyakorló képzésre, ami alatt négy weboldalt fogsz elkészíteni. 

CODECOOL

A Codecool „frontend fejlesztő” képzésnek hívja a webfejlesztő tanfolyamát, amit nappali, hétfőtől-péntekig tartó online rendszerben tudsz elvégezni négy hónap alatt. A kurzus a Javascript programozási nyelvre épít, de magában foglalja a többi programozási nyelvet is. Továbbá kiemelt figyelmet fordítanak a felhasználóbarát felületek tervezésének megtanítására. Középfokú angol nyelvtudás szükséges a tanfolyam elvégzéséhez.

PRO OKTATÁS

A Pro Oktatásnál három, egymásra épülő, de külön is elvégezhető modult találsz. 8 fős kis csoportokban tartják a képzést. Különlegességük, hogy folyamatosan nyomon követik minden tanulójuk fejlődését, egyénileg, így biztosítva, hogy senki ne tudjon lemaradni és mindent jól elsajátíts. Egy modul 3 hónapos. Ha specializálódni szeretnél egy területre, akkor elég lehet csak egy modul elvégzése, de ha profi, minden webfejlesztői területet ismerő szakember szeretnél lenni, akkor praktikus rászánni egy tanévet (9 hónap) és elvégezni mindhárom modult.

RUANDER

A Ruandernél egyszerre tanulhatod meg a webdesign és a webszerkesztés fortélyait. Rugalmas időbeosztással oktatnak, választhatsz a hétvégi, esti, délelőtti, intenzív és online tanfolyamok közül.

SMARTNINJA

A Smartninja-nál moduláris rendszerben, részenként tudod elsajátítani a webfejlesztés trükkjeit. Ez hasznos lehet akkor, ha még kicsit bizonytalan vagy, neked való-e a webfejlesztő szakma. Itt az egymásra épülő modulok miatt lehetőséged van arra, hogy kipróbáld magad, és ehhez nem kell a teljes tanfolyam díját előre befizetned.

STUDICORE

A Studicore komplex „Junior programozó” képzést kínál, aminek az 5. modulja a webfejlesztés. Ez a modul külön is elvégezhető. A kurzus alatt 8 alkalommal biztosítanak írásbeli oktatói visszajelzést, a tananyag számonkérése kvízekkel és gyakorlati feladatokkal történik.

WEBUNI

A Webuni weboldalán sok tanár ajánlatát megtalálod, akik oktatnak webfejlesztést a kezdőtől a profi szintig. Sőt, itt akár minden programozási nyelvre találhatsz magadnak külön tanárt. Ennek az előnye, hogy teljesen magadnak tudod összeállítani, hogy mit szeretnél tanulni, ráadásul az árak is nagyon barátiak, már pár ezer forinttól elérhető képzéseket is találtunk. Hátrány viszont, hogy a tananyag itt nem lesz strukturált, a képzések nem egymásra épülnek, így lehet, hogy nehezebb lesz a kapott tudást egységbe hoznod.

TOVÁBBI Suli / Meló TARTALMAK
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap. Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.