kezdőlap / Zöldövezet / Öko Napló applikáció
Öko Napló applikáció
2020. július 16. csütörtök 07:42 -

Környezetvédelmi témájú alkalmazás, mely segít a gondolkodást tudatosabbá tenni. Az app napi pár perces használatával a felhasználó játékosan tehet a környezetért és tippeket is kaphat az ökolábnyoma csökkentéséhez.

Az alkalmazás tartalma

Napi kérdések

Az alkalmazás naponta öt rövid kérdést tesz fel különböző – környezetvédelemmel kapcsolatos témakörökben. A választ megadva megmutatja, mely cselekedet védi a Földet és melyik árt neki. A válaszokat követően összegzi az aznap elért pontszámot.

Statisztika

A használat során megszerzett pontok száma a Statisztika menüpontban összesítve is elérhető, illetve a Ranglista menüpontban a többi felhasználó eredményével is összevethető.

Hasznos tippek

A naplózáson túl olyan egyszerű és hasznos tippeket is kaphatunk, melyek nem igényelnek különösebb hozzáértést, így mindenki számára érthetőek és könnyedén végrehajthatók.

Az alkalmazást bárki használhatja, akár gyerek, akár felnőtt (sima használatnál a regisztráció első sorában nem kell kitölteni az OM azonosítót).

Öko Napló Extra

Kedves Versenyzők!

Lezárult az idei tanév és ezzel együtt az Erzsébet Ifjúsági Alap Nonprofit Kft. által életre hívott Öko Napló Extra játék is. Örömünkre szolgál, hogy ezúton kihirdethetjük számotokra a nyerteseket, valamint szeretnénk gratulálni minden résztvevőnek.

A felhívásban szereplő 3 napos tábort az első három helyezett osztály kapja, akik a következők:

  1. helyezett: Terplán Zénó Ferences Középiskola 10. a osztály (12366 pont)
  2. helyezett: Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 7. h osztály (10649 pont)
  3. helyezett: Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és AMI 1. b osztály (9357 pont)

Bízunk benne, hogy az általunk fejlesztett applikáció segített nektek is új ismereteket szerezni a környezetvédelem területén, hogy mi mindent tehettek ti is napi szinten a Földért, amely mindannyiunk lakhelye, így vigyáznunk kell rá.

A jövőben is tervezünk hasonló vetélkedőket és ígéretünkhöz híven dolgozunk az applikáció fejlesztésén, kérünk benneteket, továbbra is használjátok aktívan.

 

Köszönjünk a játékban való részvételeteket és mindenkinek jó vakációt kívánunk!

 

Az ÖKO Napló Extra játékról

Az ÖKO Napló Extra játék lezárult, jelenleg nincs pontos időpontunk a következő fordulóról.

Az általános használat mellett az alkalmazásnak van egy extra módja is: lehetőséget biztosít, hogy az általános- és középiskolás diákok egy zárt rendszeren keresztül összemérhessék saját ökológiai lábnyomukat más iskolákéval, így játékos formában tudják ösztönözni egymást a környezettudatosabb életmódra. Ők az OM (oktatási) azonosítójukkal tudnak regisztrálni, amely azonosító szerepel a diákigazolványon.

 

További részletek a versenyszabályzatban találhatók. 

 

Technikai adatok

Az Öko Napló elérhető az Apple Store-ban, illetve a Google Play áruházban. Fontos azonban, hogy az Apple esetében iOS 10.0 az android esetében pedig 5.0-ás verziószám fölött támogatott az alkalmazás.

 

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

https://www.facebook.com/erzsebetifjusagialap/

https://www.instagram.com/futour/?hl=hu

TOVÁBBI Zöldövezet TARTALMAK
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap. Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.