Színház stream

20/09/11 péntek
Már online is nézhetünk színházi darabokat az Örkényből

A vírushelyzet üdítő pozitívumaként számolhatunk be arról, hogy az Örkény Színház a 2020/2021-es évadában már nem csak a helyszínen, hanem online közvetítve is meg tudjuk nézni a színdarabokat. A strem-elés bevezetésének persze több oka is van, pl. a színház által életre hívott VERS CSAK NEKED elnevezésű akció, minek keretében sok kérés érkezett vidéki településekről is. Így a színház vezetősége - érzékelve a nem csak fővárosi igényt -, szeretne a vidéken élő polgárok kedvére is tenni.

Az eddig megszokhatott online színházi közvetítésekhez képest ez kicsit más lesz. Több kameraállásból, szokatlan látószögből, testkamerás és effektekkel tuningolt felvételeket láthatnak majd a nézők, ill. akár chatelhetnek is közben a nézők. Ha minden igaz, ráadásul több nézet közül lehet majd választani. Fontos megjegyezni, hogy ezek mind élőben fognak menni. Ezzel is szeretné a színház vezetősége megőrizni a színházélmény, még ha kicsit másképp is.

Egyelőre nem lesz még minden előadás online elérhető, mert kell hozzá egy kicsit másfajta színpadi gondolkodás, de az új bemutatók már biztosan bekerülnek steam-repertoárba. Az előadások online megtekintése egy olcsóbb színházjegy árába fognak majd kerülni.

A megvásárolt jegy mellé mindenki kap majd egy linket, amin keresztül tudja majd követni az előadást. Értelemszerűen nem lesz osztható a link és egyszerre csak egy eszközről fogja tudni nézni a jegyvásárló. Mint ahogy a hagyományos jegyek, így ezek sem lesznek korlátlan számban kaphatók és az, hogy a közvetítést hányan nézik majd és arra hányan vettek jegyet, természetesen mindenkinek a lelkiismeretére van bízva.

További információkért látogass el a színház holnapjára.

 

Forrás: orkenyszinhaz.hu