Pityerszer körül zergeboglár és henye boroszlán

20/09/04 péntek
Az Őrségi Nemzeti Park szervezésében önkénteskedésre van lehetőség Szalafőn. Szeptember 12-én, szombaton, sok szeretettel várnak minden kedves résztvevőt, egy kis rét-tisztításra. A kezdeményezés célja, hogy megtisztítsák a Pityerszer körüli réteket.

Ezek a csodálatos helyek adnak otthont a zergeboglárnak az osztrák zergevirágnak vagy éppen a boroszlánnak. A mostani kezdeményezésre azért van szükség, mert az utóbbi években a rét egyes részei nagyon becserjésedtek, elvéve így az élőhelyet más növényektől, melyek fontos részei az ottani faunának. Így a mostani szervezés remek alkalmat biztosít arra, hogy vissza tudják állítani a korábbi állapotokat.

A tereprendezéshez természetesen minden eszközt biztosítanak a szervezők, a résztvevőknek csak magukat kell vinni a helyszínre, természetesen az időjárásnak megfelelő öltözékben. A munka végeztével, minden önkéntes számára ebédet biztosít a nemzeti park, valamint délutáni program keretein belül ingyenes szakvezetést tartanak majd az érdeklődők számára.

Ha Ti is szeretnétek aktív pihenés képpen eltölteni egy napot a természetben úgy, hogy azzal másoknak is segítetek és egyben szebbé varázsoljátok a környezetünket, akkor találkozzatok a nemzeti park munkatársaival szept. 12-én Szalafőn, az Őrségi Népi Műemlékegyüttes felső parkolójában. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött. A részletekért látogassatok el nemzeti park honlapjára.

Amennyiben szeretnétek a jövőben önkénteskedni és keresgélni a lehetőségek között, akár országrszerte, úgy kattintsatok ide, és regisztráljatok honlapunkra. Sokféle témakörben tudtok majd szemezgetni és maradandó élményekkel lehettek gazdagabbak, ha Ti is részesei lesztek egy-egy önkéntes programnak.

 

Forrás: orseginemzetipark.hu