Ma indul az első Bodrogi PET Kupa hulladékgyűjtő verseny

20/09/09 szerda
A versenyzők várhatóan több tonna hulladéktól tisztítják meg a folyót

A PET Kupa eredetileg a Tisza megtisztítását tűzte ki célul, ott idén már nyolcadik alkalommal került megrendezésre. Ennél azonban többet terveztek idén, és a mai nappal véget ért tiszai verseny után elindult az első mellékági verseny is.

A Természetfilm.hu Egyesület még 2019-ben a víz világnapja alkalmából szervezett több napos hulladékgyűjtő programot a Bodrogra. Sárospatakon több száz fős gyereksereg, az önkormányzat részéről pedig szívből jövő fogadtatás és támogatás várta a résztvevőket. Ekkor indult el a #BoldogBodrog program és a 2020-as verseny tervezése.


Forrás petkupa.hu

Az óvintézkedések mellett, csökkentett létszámmal megtartott verseny során az indulók nem csupán a folyót fogják tisztítani, de megismerhetik a Bodrok menti települések kulturális kincseit és a folyó sokszínű természeti kincseit is. A szervezők és helyi partnereik pedig szüreti felvonulásokkal, helytörténeti előadással és filmvetítéssel készülnek.

Az I. Bodrogi PET Kupa a mai napon indul a pillepalack hajók építésével. A csütörtök kora délutáni rajt után a csapatok Bodrogolaszi, Olaszliszka és Bodrogkisfalud érintésével tisztítják a folyót, majd szeptember 13-án délután Rakamaznál érnek célba.

Forrás: ng.hu, petkupa.hu