Írd meg a járvány történetét a te szemszögedből!

20/05/15 péntek
A koronavírus korunk egyik legnagyobb hatású eseménye, amely több milliárd ember életét forgatta fel. Meséld el, hogy milyen hatással volt a te életedre és légy részese a történelemnek!

A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára gyűjti a koronavírus alatt keletkezett naplókat és egyéb feljegyzéseket, hogy a jövő kutatói könnyebben tudják rekreálni a mindennapi emberek életét. Ahogy felhívásukban is hangsúlyozzák, az óvodák, az iskolák, a mozik, a színházak és a boltok többségének bezárása jelentősen megváltoztatta az emberek életét. A munkáltatók közül pedig, amelyik tehette home office-ba küldte a dolgozóit.

Az, hogy a közösségi életünk nagy része is az online térbe szorult, komoly változásokat hozhat magával. Több mint valószínű, hogy a mostani járványra korunk meghatározó eseményeként fog majd hivatkozni az utókor.

Ha szeretnéd, hogy a te tapasztalataid is fennmaradjanak, és kutathatóvá váljanak, akkor küld el a feljegyzéseid a gyujtokor@mnl.gov.hu email címre, és amennyiben az illeszkedik a Levéltár gyűjteményébe, úgy a kanonizált történelem részévé válhat.

Az anyagok átadásáról bővebben ezen az oldalon tájékozódhattok.