Ingyenes Külföldi Nyelvtanulási Program!

20/03/03 kedd
ujnemzedek.hu
A 2019-2020-as tanévtől a 9. és 11. osztályos nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvoktatásban vehetnek részt!

A diákok Ausztriában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Írországban, Máltán, Németországban ismerkedhetnek a hely nyelvvel, kultúrával. (speciális esetben kínai tanulmányútra is érvényes a támogatás, azonban csupán azoknak a diákoknak, akik első nyelvként a kínait tanulják)

A tanuló (a kínai példa kivételével) nem köteles az elsőként tanult idegen nyelvet választani, azonban legalább a pályázat évében tantervi keretek közt tanulnia kell az általa választott ország nyelvét.

A diákok több módon is bekapcsolódhatnak a programban:

  • Részt vehetnek a hazai középiskolák szervezésében megtartott csoportos kiutazás és részvétel a minősített külföldi nyelviskolák által kínált nyelvtanfolyamon nyári szünetben.
  • A középiskolák a kiutazást a május 1-től november 10-ig terjedő időszakban partneriskolákkal közösen is megszervezhetik.
  • A tanulók egyénileg is részt vehetnek minősített külföldi nyelviskolák által kínált nyelvtanfolyamon a nyári szünet alatt.

A Külföldi Nyelvtanulási Programban a 2019-2020-as tanévtől kezdve 9. és 11. osztályos nappali tagozatos, gimnáziumi és szakgimnáziumi képzésben tanulók vehetnek részt. A Külföldi Nyelvtanulási Program szempontjából a 9. évfolyamos nyelvi előkészítőn, kéttannyelvű előkészítőn, illetve az Arany János Tehetségprogram keretében tanulók is 9. évfolyamos tanulónak minősülnek, és részt vehetnek a külföldi nyelvi képzésben.

A Külföldi Nyelvtanulási Program teljes körű támogatást nyújt a pályázóknak. Fedezi a külföldi nyelvtanfolyam díját, a kiutazás költségeit, a szállást és ellátást, valamint a célországon belüli – nyelvtanfolyamon való részvételhez szükséges – utazási költségeket. A tanulók az anyagi támogatáshoz a tervezett kiutazás előtt megkapják, így önerőből történő előfinanszírozás nem szükséges.

A pénzügyi konstrukció részleteiről, a beszámolási kötelezettségekről, illetve a további tudnivalókról a program honlapján olvashatsz!

 

Forrás: Külföldi Nyelvtanulási Program

Borítókép: pixabay.hu